Попуњавање листе жеља

.

Драги ученици!  Покушаћу детаљније да вам објасним поступак попуњавања листе жеља.

Наиме, ви већ знате колико имате збирно бодова из школе. То можете израчунати ако успех из 6. разреда помножите са 4, успех из 7. и 8. разреда помножите са 5, саберете  ова три броја и добијете износ бодова за успех у школи.

Укупан број бодова који ће се узети у разматрање приликом уписа у средњу школу остварује се на основу успеха у школи и бодова које носи мала матура. На основу успеха у школи могуће је остварити укупно 70 бодова, док мала матура носи максимално 30 бодова.

Сва три теста носе максимално 30 бодова, а сваки појединачно највише 10 бодова. Овакав начин бодовања примењује се од школске 2015/2016. године.

У конкурсу, који сте купили, имате детаљан списак свих школа у Србији са свим детаљима везаним за ту школу, шифра, назив школе, профил и број ученика који та школа прима у новој 2014/2015. школској години.

Препорука је да празну листу жеља ископирате и да прво попуните копију.

Копију попуните као у примеру на слици  (oво је пример, ви ћете наводити школе које ви желите):

Lista zelja primer

Прво се уноси шифра образовног профила. Шифру упишите онако како је написана у конкурсу. Шифра је писана латиницом те је такву и ви морате уписати у листу жеља.
Копију треба пажљиво попунити и то тако што се прво уноси образовни профил који би ученик највише желео (у складу са оствареним бодовима). Затим се редом уносе остали образовни профили које ученик жели, од већег ка мањем интересовању.

Када попуните копију (и сигурни сте да је све тачно)  преписујете податке у оригиналну листу жеља.

Препорука је да ученици листу попуњавају заједно са родитељима. Немојте да попуните листу жеља са мање од 10 школа. Можете навести највише 20 школа. На дан попуњавања листе жеља, листе се предају одељењском старешини.  РОДИТЕЉИ ТРЕБА ДА ПОТПИШУ ЛИСТУ ЖЕЉА.

Када будете попуњавали овакву листу жеља водите рачуна о вашем збирном броју бодова и броју бодова који су имали ученици у ранијим школским годинама за одговарајући профил.

Такође, у конкурсу погледајте и колико ученика уписује та школа у овој школској години.

На ОВОМ линку погледајте потребан број бодова за упис у средње школе (Нови Сад) које су имали први и последњи рангирани ученици за упис школске  2014/2015. године. Ако желите да видите исте податке за друге општине погледајте ОВДЕ.

Међутим, наглашавам да ће овај податак да вам послужи само као смерница у попуњавању листе жеља, јер нико вама не може рећи колико је то бодова потребно ове године за упис у том профилу, јер то зависи од интересовања ученика и њиховог броја бодова.

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: