Моја школа ОШ „Ђура Јакшић“ Каћ

 

У центру Каћа стоји велика и лепа наша школа.

Од 1763. године, када је имала само једног учитеља и 9 ученика, постепеним повећањем број ученика се повећавао тако да је 1900. године школа имала 391 ученика и 6 наставника.

Настава је била организована у две школске зграде. Године 1960 дограђен је спрат на прву школску зграду, тако да је школа имала 11 учионица, 837 ученика и 30 наставника.

Спортска дворана је изграђена 1975. године. Данашњи изглед школа добија 1984. године када је дограђено још једно крило на централну зграду.

Године 1998. испред школе постављена је статуа Милеве Марић Ајнштајн чији су корени у Каћу много већи него што се зна.

Данашња школа,  названа по нашем песнику и сликару Ђури Јакшићу, има 1042 ученика размештених у четрдесет одељења, 87 запослених међу којима је 63 професора, наставника и учитеља.

Марљивим радом свих наставника на такмичењима постижемо престижне резултате. Око 60% наших ученика укључено је у различите видове ваннаставних активности, како у самој школи, тако и ван ње.

Сваке године школа организује свечани пријем за ученике који су остварили изузетне резултате на такмичењима и тиме допринели афирмацији наше школе.

Када су у питању хуманитарне акције можемо рећи да смо добитници сребрне плакете Црвеног крста Србије, као прва школа која је притекла у помоћ током мартоских догађаја на Косову. Сарађујемо са братском школом „Марко Рајковић“ из Врбовца код Косовске Витине, којој смо том приликом упутили помоћ.

Од школске 2004/2005. године укључени смо у Пројекат школског развојног планирања у организацији МПС и светске банке.

Желимо школу мотивисаних ученика и наставника, добро интегрисану у својој средини, опремљену аудио-визуелним средствима и наставника едукованог за њихову примену.

У свом досадашњем раду школа је добила низ награда и признања, издвојићемо само она која су нам најдража: Републичка награда за изузетне резултате у ВО, Октобарска награда града Новог Сада, Спартакова награда за остварене резултате на пољу физичке културе.

Наведене награде су нам изузетно драге јер су оне потврда доброг рада и мотивација за даљи рад.

Награде  чувамо као и познате личности који су посетили нашу школу памтимо и  њихова имена бележимо у школском Летопису.

Једном приликом посетио нас је Мирослав Мика Антић и своје утиске забележио у Летопису школе: „Први пут сам пожелео да се на улазу једне школе изујем. Овде је све тако чисто и светло. Верујем и да је у душама ученика и чланова колектива исто тако.“

Приредила:  Теодора Лакић 7-5

Погледај повезене чланке:   Дан школе;   Успеси на такмичењима;   Такмичење у аранжирању цвећа;  Олимпијски пламен школске олимпијаде данас у Каћу;    Чиме се баве наша деца?;


1 коментар (+додајте свој?)

  1. Berislav Blagojevic
    мај 29, 2012 @ 20:43:35

    Каква историја! Дивно

    Одговор

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: