Црни вир

Језеро Црни вир   се налази у близини  старог Каћког пута. Представља некадашњи рукавац  Дунава обрастао трском. Од 1998.  гoдинe приватизован је и oргaнизoвaн за спортски риболов.

Идеалан спој урбаног и дивљлег – то је оно што уочи свако ко први дође на ово место и то га не оставља нимало равнодушним. Главно језеро се простире нa 1.2 хектара. Дугачко је 320 и широко од 15 дo 60 m. Просечна дубина је 2.5m, али треба истаћи да на одређеним местима она достиже  и целих 6.5m.  Дно је песковито и прилично чисто без много опасности од запињања и кидања система. Обале обрасле трском са чије се једне стране надмоћно над воду спуштају велике рибе, јасенови и велики пањеви, идеално су окружење за рибљи свет који настањује ово језеро. Место предвиђено ѕза пецароше су нумерисана и доста комфорна. Лепо уређени прилази на места за пецање максимално су безбедни и задовољавају строге еколошке норме. На језеру има 18 таквих позиција.

Ова вода се одликује веома богатим животињским светом. Углавном обитавају шаран и амур, а поред њих ту су и бабушка, толстолобик, штука, смуђ, лињак и црвенперка. У прилог томе да се овде исплати доћи и пецати, говоре нам остварени капитални услови. Пеца се дубинском методом на по три штапа и са по једном удицом. Права посластица је и пецање МАТCH техником крупне бабушке. Дозвољено је и ноћно пецање, а за осветљење је на обали обезбеђен електрични прикључак. За рибе преко три килограма важи правило “ухвати и пусти“.

Приредила:  Александра Стојановић 7–2

Погледај повезене чланке:   Моје село Каћ;

Advertisements

1 коментар (+додајте свој?)

  1. b
    јун 02, 2012 @ 18:01:39

    svaka cast 🙂

    Одговор

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: