КУД “Стеван Мокрањац “ Каћ

Културно уметничко друштво Стеван Мокрањац основано  је 1956. године у Каћу. У периоду од 1980. до 1999.  године друштво се звало Вељко Влаховић да би 1999. године променили у првобитни назив Стеван Мокрањац.
Друштво броји око 150 чланова који су окупљени у разне секције: тамбурашку, народни оркестар и фолклорну која се састоји из четири групе.  Друштво жели да сачува од заборава све оно што краси нашу културу и народне обичаје.  Наш кореограф се зове Владислав Бабијановић и долази из Новог Сада.

Припремни састав је основан 2010. године под вођством Тамаре Кочић, касније нас је преузела Јована Стејин. Из приватних разлога морала је да напусти фолклор, и тад нас је преузео Владислав. За мање од пола године, ми смо имали више од десет наступа. Често су се организовала дружења, обишли  смо разна места у Србији, научили многе игре, и оно најважније упознали пуно пријатеља из Лединаца и Степановићева. Крајем 2011. године основана је певачка група, коју предводи Наташа Пајић.

Дечији тамбурашки оркестар је основан у исто време кад и припремни састав, они су имали први концерт 03.06 2011. године  који се звао „ Јавни тамбурашки час“.  Корепетитор тамбураског оркестра је Жика.

Приредила: Милица Милић 6-2

Погледајте неке од наших наступа 🙂

Извођачки састав:

Погледај повезене чланке: Чиме се баве наша деца? ;           Концерт КУД-а ”Стеван Мокрањац”;

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: