КУД “Свети Сава“ Каћ

Као и свако дете, тако и ја, имам нешто чиме се бавим. То је фолклор. Заједно са својим другарима, одлазим на пробе КУД-а “Свети Сава“ из Каћа.

Ово културно уметничко друштво основано је 8.4.2000. године, и разликује се од осталих. КУД је тад имао 70 чланова, а сад има око 250. На свакој проби се шалимо и дружимо. Уз помоћ КУД-а обишли смо многа околна места, а на лето планирамо да одемо на море у Румунију, где ћемо и наступати. Ово ће за нас бити први одлазак у другу државу, али не и за старији састав који је обишао скоро целу Европу. У куду постоје 3 секције, од којих је најбројнија фолклорна, која је подељена на:                                                                                              најмлађи, пионирски, припремни састав и извођачки састав. Поред  ове секције ту су и Певачка секција и секција Народног оркестра.

Наши кореографи веома су захтевни и желе да се на пробама много трудимо, да би то на концерту изгледало савршено, али и поред тога, на пробама, има места и за шалу. За годишњи концерт  се  сви много труде, јер је то прослављање постојања КУД-а. Све је увек лепо сређено и увек постоје глумци који глуме и најављују наступе. Сцена буде направљена по некој представи, цртаном или неком другом филму.  После концерта, ми који наступамо,  имамо прославу, а најмлађи играчи  добију пакетић са слаткишима.

КУД “Свети Сава“, и поред пуно година постојања, одржава традицију   и  жели да се што више деце определи за овакву врсту активности.

Приредила:  Теодора Топић 7-2

Погледајте неке од наших наступа :)

Погледај повезене чланке: Чиме се баве наша деца?      Tурнеја КУД-а ”Свети Сава” Каћ;

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: