Фусноте

.

Фуснота означава белешку, напомену стављену на дно странице књиге или документа. Додатно објашњава или упућује на додатно објашњење, а може да садржи извор или референцу за део текста уз који је постављена. Фуснота је уобичајено означена индексом, непосредно иза текста на који се односи.

Да бисте убацили фусноту поред неке речи у текст прво постављате текстуални курсор на место где желите да стоји ознака фусноте  (nајчешће на крај те речи). Затим кликнете на:

Insert → Reference → Footnote

Прво што одређујете је да ли правите Фоотноте или Ендноте. Разлика је што се Фоотноте налази на дну стране, а Ендноте на крају документа. Затим бирате Number Format, тј. коју ћете ознаку користи за фусноте (арапски бројеви, римски бројеви, слова ..). Испод је и  Custom mark где можете да упишете било који знак који ће се користити као ознака фусноте (најчешће је то * или арапски број) – при том се за сваку наредну фунсоту   повећава број тих симбола: *, **, *** …).  Затим бирате од ког броја ће почети бројање ознака за фусноту – Start at. Следећа опција је Numbering, којом бирате начин набрајања – да ли ће ићи Contiuous (кад се ознаке редом повећавају: 1, 2, 3. .. од почетка до краја документа), Restart each section (на почетку сваке секције, тј. поглавља почиње поновно бројање) и Restart each page (на сваком листу почиње бројање из почетка, нпр. када користите cutom mark  као ознаке).  На крају бирате на који део документа ће се то односити – на цео документ или одређену секцију.

.

Погледај и уради овај задатак:  Везба2 – Фусноте

.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: