Етика становања

Етика становања је начин живота који обухвата пожељно понашање у стамбеном простору али и ван њега, јер је улица други део човековог стана.

Да би живот у стану био потпун, свакодневно морамо водити рачуна о његовој чистоћи и уређењу.  Отпад који настане приликом одржавања стана треба одлагати на предвиђена места.

Да би живот у заједници био угодан, мора се водити рачуна о њеној уређености. Као што водимо рачуна о уређењу и уредности свога стана, исто тако мора се водити рачуна о уредности и уређености зграде, улица, града или села. To подразумева да волите своје место становања и улице у којима проводите велики део свог времена.

Околина зграде у граду је различита од околине сеоске куће. Зелене површине у граду чине паркови. У новим градским насељима зелене површине су без ограда и служе за игру деце и одмор старијих. Зелене површине треба неговати. Под тим се  подразумева  кошење  траве,   заливање травњака,  орезивање  дрвећа,  заштита од штеточина и др.

Део екстеријера представљају и стазе којима се крећемо. Оне могу бити израђене од камена, бетона, или асфалта. Лепо изграђене стазе могу допринети изгледу амбијента у коме живимо.

3 коментара (+додајте свој?)

  1. VIDOJE
    феб 19, 2013 @ 10:49:28

    SVAKA CAST KOLEGENICE

    Одговори

  2. ina
    мар 10, 2014 @ 09:46:23

    ovo je dobro

    Одговори

  3. ert
    феб 16, 2015 @ 17:31:10

    Hvala, mnogo mi je pomogle za jedan referat i veoma lepo uradjeno !

    Одговори

Постави коментар